Ga naar recept Print Recept
0 Toevoegen aan favorieten
Moeilijkheid: Gemiddeld Voorbereidingstijd 30 min Bereidings tijd 30 min Totale tijd 1 uur Porties: 4 Calorieën: 300 Beste seizoen: Herfst

Pompoencake

Cake

Glazuur voor op de cake

Instructions

Cake

  1. Stoom de pompoenblokjes gaar en verwarm ondertussen de oven op 180gr C.

  2. Mix de gare pompoenblokjes tot moes en voeg dan de rijpe banaan, vanille aroma en de eitjes door.

    Mix alles goed.

    Roer er daarna ook de rozijnder onder.

  3. Meng het volkorenmeel met alle specerijen en bakpoeder.

    Voeg er dan het pompoen mengsel aan toe samen met de grof gehakte pecannoten

     

  4. Vet een cakevorm in en bebloem deze.

    Giet er het cakebeslag in en bak voor 35 à 45 minuten

  5. Wanneer de cake gaar is, laat hem dan eventjes afkoelen vooraleer te ontvormen.

Glazuur

  1. Meng de roomkaas met de yoghurt en zoetsof tot een glad mengsel.

  2. Besmeer de volledig afgekoelde cake met het mengsel

  3. Geniet van je cake.

Keywords: pompoen, cake, pompoencake