Ga naar recept Print Recept
0 Toevoegen aan favorieten
Moeilijkheid: Beginner Voorbereidingstijd 15 min Bereidings tijd 10 min Totale tijd 25 minuten Porties: 2 Calorieën: 250 Beste seizoen: Lente

Ingrediënten

Instructions

  1. Kook je pasta gaar of beetgaar in voldoende water. Hou bij het afgieten een kommetje kookvocht bij, dat kan je dan gebruiken in de saus.

  2. Snij het onderste stukje van je asperges en verdeel ze dan in 3 of 4 gelijke stukken.

  3. Snij de sjalot in fijne stukjes en bak deze in een weinig olijfolie aan tot ze glazig worden.

    Voeg nu de stukken asperge toe en laat ze 5 minuten meebakken.

    Doe er ook de erwtjes bij en laat ze meegaren

  4. Doe de harde delen van je boerenkool en blancheer ze kort in kokend water. Laat ze daarna schrikken in koud water.

    Snij de boerenkooldaarna daarna fijn en doe deze samen met je pijnboompitten, ricotta, peper en zout in de blender.

    Mix tot een "pesto"

  5. Meng je gare pasta met de "pesto" en de groenten.

    Doe er eventueel een beetje kookvocht om een smeuïge saus te krijgen.

  6. Rasp wat zeste van je citroen en strooi deze er boven op.

    Je kan ook met een weinig citroensap besprenkelen

  7. Deze stap is niet noodzakelijk, dit hangt af van uw persoonlijke voorkeur

    Eventueel kan je ook wat Parmezaanse kaas raspen en over je pasta strooien maar dit hoeft niet.